Wij zijn onderwijsvernieuwers

Wij vinden onderwijs tof. Wij hebben in 5 jaar een leerplatform gemaakt waarmee dagelijks 150.000 leerlingen les krijgen op school. Echt waar, je herkent het klaslokaal van vroeger niet meer terug. Leerlingen werken samen op één laptop. Ze verzinnen samen slimme oplossingen. Ze dagen elkaar uit. Daarmee leren wij kinderen de skills die ze nodig hebben om in 2050 succesvol te zijn. Het klinkt ver weg, maar de basisschoolleerling van nu is dan niet ouder dan 40. Hij of zij leeft in 2050 in een wereld zonder CO2-uitstoot, misschien wel tussen de robots en zeker met een slimme bril op. Help jij mee het onderwijs te vernieuwen?

 

Een paar leuke feitjes over Faqta:

 • De gemiddelde leeftijd is 30
 • 2/3e is vrouw
 • De CEO is gewoon Anouk
 • 32 uur werken is de norm
 • We zijn een team van 30 onderwijsvernieuwers
 • Ons grote doel: 1 miljoen gebruikers in 2025

 

Doen

Wij zijn doeners. Want alleen door te doen, ga je in 5 jaar van 0 naar 150.000 leerlingen op je leerplatform en komen we bij 1 miljoen. “Getting things done” is de mentaliteit die wij het meest waarderen. Daar worden wij blij van.

Wat ga je doen als stagiair onderwijsadviseur? Vanaf dag één draai je volledig mee in ons team Opleiding en Advies en ga je adviesproducten ontwikkelen. Je werkt mee aan diverse projecten zoals het inzichtelijk maken van vaardigheden en invulling geven aan webinars. En samen met jouw team bedenk je nieuwe (online) trainingen voor leerkrachten zodat zij snel en goed met Faqta aan de slag kunnen. Daarvoor gaan we ook deze trainingen uitvoeren en met leerkrachten in gesprek. Samen geven we het beste onderwijsadvies zodat Faqta op elke school een succes wordt.

Ben jij klaar voor een nieuwe ervaring als onderwijskundige? Dan maken we graag kennis met je. Als stagiair onderwijsadviseur volg je een universitaire opleiding Onderwijswetenschappen, Pedagogische Wetenschappen of een Academische Pabo. Je hebt een achtergrond als leerkracht of je hebt relevante werkervaring voor de klas opgedaan tijdens je studie. Je bent creatief en communicatief sterk. Lesgeven een feestje maken voor de leerkracht; dat is ons doel. Genoeg uitdaging voor je?

 

Krijgen

Wij geloven dat er geen betere voorwaarden zijn voor een stage dan samenwerken met getalenteerde collega’s in een fijn en hecht team. Maar we snappen ook dat daar wat tegenover moet staan.

 1. Een passende stagevergoeding
 2. Samenwerken met een super getalenteerd team
 3. Veel leren en goede begeleiding
 4. Bijdragen aan ons doel van 1 miljoen gebruikers in 2025
 5. Een kans om de beste versie van jezelf te ontwikkelen

 

Kunnen

Wij geloven dat gewone mensen zoals jij en ik bepalen hoe de toekomst eruit ziet. Dat zit in onze missie: het onderwijs vernieuwen, zodat alle leerlingen hun talenten benutten. Zo kijken we ook naar onszelf: laten we allemaal onze talenten maximaal benutten en goed samenwerken om impact te maken in het onderwijs.

 

Dit zijn de superpowers van een stagiair onderwijsadviseur:

 • Je bent leergierig en wilt echt alles uit je stage halen wat er in zit
 • Je kunt goed samenwerken en bent creatief
 • Je kunt initiatief nemen bij de verschillende projecten waarin je meedraait
 • Je kunt je inleven in de rol en situatie van de leerkracht
 • Je hebt (enige) ervaring met lesgeven aan basisschoolleerlingen

 

Misschien beschik je nog niet over al deze superpowers. Geen probleem. Net als de leerlingen die dagelijks met Faqta werken, ontwikkelen ook wij onze vaardigheden nog iedere dag en ontdekken we nieuwe superkrachten bij onszelf. Dat ga jij bij Faqta ook doen.