Drommedaris Dotslash

Super trots zijn we dat er maarliefst 8 Dotslashers genomineerd zijn voor de KVK Innovatie Top 100: Bizcuit, Blue Current, Camenai, Dialogue Trainer, Gribb.Tech, IGNE, Join Seven en Neurolytics.

KVK Innovatie top 100

KVK presenteert presenteert elk jaar de KVK Innovatie Top 100. Een etalage vol succesvolle innovaties uit het midden- en kleinbedrijf. De kracht van de KVK Innovatie Top 100 is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. Want de lijst op zich is al een grote prijs. 

Bizcuit

Ondernemers wachten regelmatig lang tot klanten hun facturen betalen nadat ze diensten of goederen hebben geleverd. Om de relatie niet te verstoren, klagen ze niet over deze lange betaaltermijnen. Maar ze kunnen wel zelf in de problemen komen, waardoor ze bijvoorbeeld zelf hun leverancier niet meer kunnen betalen. Met ‘factuur financieren’ in de ondernemersapp van Bizcuit, kunnen ondernemers kortlopende financiering krijgen o.b.v. hun openstaande facturen en zo grip houden op hun cashflow. Een mooie innovatie door samenwerking tussen Bizcuit en Rabobank (Trotse partner van Dotslash)!

Blue Current

We rijden meer en meer elektrisch. Laadpunten schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Maar ook thuis is een laadpunt een must als het kan. De huidige generatie laadpunten nemen veel ruimte in beslag en zorgen voor onnodige vervuiling van het straatbeeld. Blue Current heeft hiervoor een oplossing, het Nano laadpunt. Een ultrakleine, slimme krachtpatser, die zowel in als op de muur bevestigd kan worden en dat ook geschikt is om te integreren in straatmeubilair.

Camenai

Waar in de stad ligt het meeste zwerfafval? Hoe ziet de beschoeiing van waterwegen eruit? Hoe lag de straat erbij vóórdat glasvezel werd aangelegd? Het antwoord op deze en andere vragen biedt het Buitenruimte Dashboard van Camenai. Een innovatief bedrijf dat zich toelegt op slimme beeldinwinning en -verwerking. Zodanig dat het voor gemeenten en waterschappen economisch bereikbaar is, binnen te beschikken over actueel beeld van buiten.

Dialogue Trainer

We weten allemaal hoe belangrijk het is om in je werk helder te communiceren. Niet alleen in geschreven woord of in een presentatie, maar juist ook in 1-op-1 gesprekken. En dat is soms moeilijker dan je denkt. Zeker als je bijvoorbeeld slecht nieuws moet overbrengen of uit je ‘comfort zone’ moet treden. Met de online gesprekstrainingen van Dialogue Trainer kun je dit oefenen. Wanneer je maar wilt en zo vaak als je maar wilt.

Gribb.Tech

We laten steeds meer thuis bezorgen. Dit leidt tot uitdagingen voor de logistieke bedrijven die dit mogelijk maken. Jonge, onervaren medewerkers bezorgen vaak als tijdelijke baan. Dit leidt tot meer aanrijdingen en onjuist rijgedrag zorgt voor overlast, gevaar en onnodig verbruik van kostbare energie. gribb helpt logistieke bedrijven grip op het rijgedrag van hun chauffeurs te krijgen en stelt hen in staat het rijgedrag van hun medewerkers te verbeteren door het bieden van inzicht in de juiste context.

Igne

De klassieke wind- en watermolens zijn niet uit het Nederlandse landschap weg te denken. Ze maken onderdeel uit van ons cultureel erfgoed en historisch gezien hadden molens veel functies. Vandaag de dag telt Nederland nog zo’n 1200 molens. IGNE wil de maatschappelijke bijdrage van de molens in energiebesparing en milieu bijdragen, weergeven. Hiervoor hebben ze een softwareapplicatie ontwikkeld, genaamd eMill.

Join Seven

Binnen de overheid houden duizenden ambtenaren zich bezig met het ontwikkelen, monitoren en verantwoorden van beleid. Het zoeken naar de juiste informatie kost veel tijd en moeite, doordat het verspreid is over verschillende databanken en de informatie vaak in lange tekstbestanden staat die moeilijk te analyseren zijn. Om ambtenaren te helpen sneller informatie te vinden én analyseren ontwikkelde JoinSeven BV Codi, een virtuele beleidsassistent.

Neurolytics

Personeel vinden is met onze huidige arbeidsmarkt een grote uitdaging voor veel bedrijven. Veel teams hebben een probleem om mensen te vinden die bij het team en de organisatiecultuur passen. Neurolytics keert het traditionele proces van personeel werven de rug toe en introduceert met hun video assessments (met behulp van AI) dé nieuwe manier om nieuwe generaties sollicitanten te enthousiasmeren en de juiste mensen aan te nemen.

Volg je Dotslash Utrecht al?