./HR TAFEL Medewerkersparticipatie

26 juni 2014

16:00 – start kennissessie
18:00 – daghap + netwerken
Locatie: Dotslash Utrecht ./100

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

About the Event

./kennissessie

 • Hoe kan ik de structuur van een STAK opzetten om aandelen te beheren en medewerkersparticipatie te faciliteren?
 • ⁠Welke voor- en nadelen zijn er verbonden aan het toekennen van aandelen versus certificaten van aandelen aan medewerkers?
 • ⁠Wat zijn de fiscale implicaties voor zowel het bedrijf als de medewerkers bij het implementeren van een aandelen- of certificatenparticipatieplan?
 • ⁠Hoe bepaal ik een eerlijke en aantrekkelijke waardering van aandelen of certificaten voor medewerkers?
 • ⁠Welke juridische en administratieve stappen zijn nodig om medewerkers aandelen of certificaten te laten verwerven en beheren?
 • ⁠Wat als een medewerker uit dienst gaat. Is er nog verschil tussen zelf ontslag, ontslagen of met pensioen? Wat gebeurt er met de certificaten?

Herkenbare vragen? Meld je dan direct aan en krijg de antwoorden

Sprekers:

Jelle Drijver

Host

Anke Nooitgedagt

Tax Consultant (SIS) Deloitte

Jeroen Knook

Senior Tax Manager Deloitte

Medewerkersparticipatie:

Aantrekkelijker voor nieuw talent

Medewerkersparticipatie kan een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn voor potentiële nieuwe medewerkers, waardoor het gemakkelijker wordt om talent aan te trekken.

Waardering van het bedrijf

Het betrekken van medewerkers bij het eigendom kan bijdragen aan een hogere waardering van het bedrijf door een sterkere, meer betrokken en gemotiveerde workforce.

Versterking van de bedrijfscultuur

Het delen van eigendom kan een sterkere bedrijfscultuur bevorderen, waarbij medewerkers zich meer verbonden voelen met de missie en visie van de onderneming.

Langetermijnvisie

Aandelenplannen kunnen medewerkers helpen zich te richten op langetermijndoelen in plaats van kortetermijnwinst, wat de duurzaamheid van de onderneming bevordert.

Denk jij weleens na over het uitgeven van opties of aandelen aan je medewerkers? En ga je dan voor een winstdeel of opties of aandelen? Wel eens van een STAK of Coöperatie gehoord maar hoe dat nou precies zit is je niet helemaal helder? Dan is de volgende ./hr-tafel op 26 juni met als thema: Medewerkersparticipatie echt iets voor jou! Schrijf je nu direct in! En zet het in je agenda. 

Liever eerst iets meer context? 

Er zijn verschillende redenen waarom het voor (startup of scaleup) ondernemers interessant kan zijn om na te denken over medewerkersparticipatie:

 1. Verhoogde betrokkenheid en motivatie:
  • Medewerkers die een belang in het bedrijf hebben, zijn vaak meer betrokken en gemotiveerd om bij te dragen aan het succes van de onderneming.
 2. Verbeterde retentie:
  • Aandelen- of certificatenplannen kunnen helpen om talent vast te houden, doordat medewerkers langer bij het bedrijf willen blijven om te profiteren van de waardecreatie.
 3. Aantrekkelijker voor nieuw talent:
  • Medewerkersparticipatie kan een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn voor potentiële nieuwe medewerkers, waardoor het gemakkelijker wordt om talent aan te trekken.
 4. Versterking van de bedrijfscultuur:
  • Het delen van eigendom kan een sterkere bedrijfscultuur bevorderen, waarbij medewerkers zich meer verbonden voelen met de missie en visie van de onderneming.
 5. Financiële voordelen voor medewerkers:
  • Medewerkers kunnen financieel profiteren van de groei van het bedrijf, wat hun loyaliteit en inzet kan versterken.
 6. Risico- en beloningsdeling:
  • Door eigendom te delen, kunnen ondernemers het risico en de beloningen van het ondernemerschap verdelen, wat kan leiden tot een meer evenwichtige en stabiele groei.
 7. Stimuleert innovatie:
  • Medewerkers die aandeelhouder zijn, kunnen zich meer gestimuleerd voelen om innovatieve ideeën te bedenken en te implementeren, aangezien ze direct profiteren van het succes.
 8. Verbeterde bedrijfsresultaten:
  • Er is bewijs dat bedrijven met medewerkersparticipatie vaak betere bedrijfsresultaten en hogere productiviteit realiseren.
 9. Concurrentievoordeel:
  • Medewerkersparticipatie kan een onderscheidend kenmerk zijn in een competitieve arbeidsmarkt, waardoor het bedrijf zich kan onderscheiden van concurrenten.
 10. Flexibiliteit in beloning:
  • Het biedt een manier om beloningspakketten flexibeler te maken, bijvoorbeeld door aandelen of opties te gebruiken in plaats van directe salarisverhogingen.
 11. Waardering van het bedrijf:
  • Het betrekken van medewerkers bij het eigendom kan bijdragen aan een hogere waardering van het bedrijf door een sterkere, meer betrokken en gemotiveerde workforce.
 12. Langetermijnvisie:
  • Aandelenplannen kunnen medewerkers helpen zich te richten op langetermijndoelen in plaats van kortetermijnwinst, wat de duurzaamheid van de onderneming bevordert.
 13. Betere besluitvorming:
  • Medewerkers die zich mede-eigenaar voelen, kunnen meer weloverwogen en verantwoorde beslissingen nemen die bijdragen aan het succes van het bedrijf.
 14. Netwerk en kennisdeling:
  • Het evenement biedt een uitstekende gelegenheid om te netwerken en kennis te delen met andere ondernemers, managers en HR-professionals die met soortgelijke uitdagingen en kansen te maken hebben.
 15. Juridische en fiscale inzichten:
  • Door deel te nemen aan het event kunnen ondernemers waardevolle juridische en fiscale inzichten verkrijgen die essentieel zijn voor een succesvolle implementatie van medewerkersparticipatie.

Kortom: Door na te denken over en te investeren in medewerkersparticipatie, kunnen ondernemers hun bedrijf sterker, innovatiever en aantrekkelijker maken voor zowel huidige als toekomstige medewerkers.

Ok. Allemaal redenen om medewerkersparticipatie op zijn minst eens te overwegen. Maar dan komen al snel de vragen:

 • ⁠Hoe kan ik de structuur van een STAK opzetten om aandelen te beheren en medewerkersparticipatie te faciliteren?
 • ⁠Welke voor- en nadelen zijn er verbonden aan het toekennen van aandelen versus certificaten van aandelen aan medewerkers?
 • ⁠Wat zijn de fiscale implicaties voor zowel het bedrijf als de medewerkers bij het implementeren van een aandelen- of certificatenparticipatieplan?
 • ⁠Hoe bepaal ik een eerlijke en aantrekkelijke waardering van aandelen of certificaten voor medewerkers?
 • ⁠Welke juridische en administratieve stappen zijn nodig om medewerkers aandelen of certificaten te laten verwerven en beheren?
 • ⁠Wat als een medewerker uit dienst gaat. Is er nog verschil tussen zelf ontslag, ontslagen of met pensioen? Wat gebeurt er met de certificaten?

Op 26 juni vanaf 16.00 in de event-space van Dotslash Utrecht krijgen we tekst en uitleg van Deloitte over medewerkersparticipatie. Daarna is er gelegenheid om met andere ondernemers en HR professionals én experts van Deloitte te sparren over jouw specifieke uitdagingen. Dat doen we onder het genot van een door Dotslash aangeboden daghap en ook het eerste biertje is van ons. 

Zorg dat je d’r bij bent! Graag tot dan. 

Kan je zelf niet? Deel dit bericht dan met andere ondernemers uit de regio Utrecht.

Registreren

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van Dotslash: Deloitte, Capgemini, Rabobank, Gemeente Utrecht, StartUp Utrecht, ROM Utrecht Region, SHV, BORON Management, GREEN real-estate, Hogeschool Utrecht en Peper in je Pand.