Supertrots op onze Dotslasher Isabel Barbéra van Rhite – The Privacy Engineering Hub die op 9 februari de Woman in AI Award voor Responsible AI Leader in ontvangst heeft mogen nemen. Dit is één van de zes awards die jaarlijks worden uitgereikt door Woman in AI Netherlands.

Isabel is een groot voorstander van Responsible AI. Ze deed drie jaar onderzoek en bouwde de tool terwijl ze werkte aan AI/ML-projecten met een grote sociale impact. Daarna bracht ze  PLOT4ai uit als open source-tool omdat ze wilde dat iedereen ervan kan profiteren.

Het is een AI-beoordelingstool voor het bouwen van responsible AI en door organisaties zoals CNIL en de OESO erkend als een van de aanbevolen AI-beoordelingstools voor betrouwbare AI.

“Ik help graag anderen om op verantwoorde wijze oplossingen te ontwerpen en te ontwikkelen met meer dan alleen privacy en security by design in het achterhoofd. Maar wat nog meer voldoening schenkt, is te zien hoe mensen een privacy- en verantwoordelijke mentaliteit ontwikkelen en hoe mensen leren om deze effectief toe te passen door samen te werken.

 Door anderen te helpen risico’s in hun systemen te ontdekken of tijdens hun ontwerp- en ontwikkelingsfase, heb ik het gevoel dat ik bijdraag aan hun reis naar het creëren van verantwoorde en betrouwbare AI.” Aldus Isabel. 

Namens de Dotslash community willen wij Isabel graag van harte feliciteren met deze prachtige prestatie!

Rhite – The Privacy Engineering Hub (Dotslash 400-2Z4)