Inschrijving 19e KVK Innovatie Top 100 nu open!

Wil jij je bedrijf laten groeien? Meer publiciteit en financiële zekerheid voor je innovatieve product of dienst? Schrijf je dan nu in voor de 19e editie van de KVK Innovatie Top 100, de grootste innovatie-etalage van Nederland. De jury beoordeelt de innovaties onder andere op originaliteit, groeipotentie, duurzaamheid en impact voor de branche en de samenleving. Het product of de dienst dient op de markt te zijn gebracht. Inschrijven kan tot en met 1 augustus via www.kvkinnovatietop100.nl.

In 2022 stonden er maar liefst 8 (!) Dotslashers in de lijst. Toen waren het de bedrijven: Bizcuit, Blue Current, Camenai, Dialogue Trainer, Gribb.Tech, IGNE, JoinSeven en Neurolytics. 8 van de 100, dat moeten we kunnen evenaren toch? 

Nieuw is dat ondernemers zich inschrijven voor één van vijf categorieën: circulaire economie, energietransitie, arbeidsmarkt en samenleving, voeding, water en infrastructuur of gezondheid en zorg. Per categorie worden twintig finalisten benoemd en drie winnaars gekozen (goud, zilver en brons). 

Vakjury’s

Elke categorie heeft zijn eigen vakjury. Deze juryleden zijn op de hoogte van de laatste innovaties op de markt en hebben relevante kennis om de innovaties te beoordelen. In oktober presenteert KVK de 100 bedrijven en hun innovaties aan het Nederlandse publiek. Op 16 november, tijdens het KVK Innovatie Top 100 Event, wordt duidelijk wie de drie winnaars per categorie zijn. KVK maakt dan ook bekend welke ondernemer zich het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen en het stokje van Ferr-Tech overneemt.

Veel zichtbaarheid

Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse midden- en kleinbedrijf in staat is. Deelname geeft de bedrijven en hun innovaties veel zichtbaarheid. Eerdere deelnemers geven aan dat ze via de wedstrijd hun netwerk hebben uitgebreid waardoor ze bijvoorbeeld in gesprek zijn met de overheid, leveranciers of andere bedrijven. Ook krijgen ze meer websitebezoek en klanten omdat een nominatie in de KVK Innovatie Top 100 hen een betrouwbaar imago geeft. 

Kroon op het werk

Judith le Fèvre, CEO van Ferr-Tech over de KVK Innovatie Top 100: “Met trots en passie voor innovatie hebben we vorig jaar de titel ‘Meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland’ van KVK in ontvangst mogen nemen. Deze erkenning is niet slechts een bekroning van ons harde werk, maar ook een belofte voor de toekomst. De prijs heeft nieuwe deuren geopend, onze innovatie stevig op het podium gezet, maar ook ons geloof in de kracht van innovatie versterkt. Het heeft ons team veel energie gegeven, nog sterker verbonden en geïnspireerd om te blijven experimenteren en innoveren met als doel een bijdrage te leveren aan het steeds groter wordende probleem van schoon waterschaarste.”