Leermiddelenontwikkelaar wereldoriëntatie

32-40 uur | 2400-2800

Een leermiddelenontwikkelaar bij Faqta denkt mee over hoe een goede, thematische methode eruit hoort te zien en werkt samen met anderen ideeën uit tot volwaardige lessen.

 • Je gaat thema’s voor wereldoriëntatie ontwikkelen, van A tot Z, waarbij thematisch onderwijs centraal staat omdat je weet dat leerlingen daardoor meer motivatie hebben en beter leren. 
 • Werken in een team van (oud-)leerkrachten en onderwijskundigen die maar één doel hebben: van thematisch werken de standaard leermethode maken zodat leerkrachten op hun manier les kunnen geven.
 • Een salaris tussen € 2400 – €2800, afhankelijk van je kennis en ervaring. Daarnaast hebben we een ruime pensioenregeling, mobiliteitsvergoeding, vakantiegeld en een collectieve variabele bonus voor je klaarliggen. 
 • Lesgeven vind je leuk, maar uit het ontwikkelen van lessen haal je het meeste plezier en voldoening.
 • Hybride werken. Op ons kantoor werk je gezellig samen. En als je wilt, werk je op vaste dagen thuis.
 • We hebben afspraken maar je doet je werk op jouw manier.
 • Met 25 vakantiedagen per jaar houd je de juiste balans tussen privé en werk.
 • Professioneel inwerktraject waarbij je van collega’s als Suzanne en Anke alles leert over onze methodes en hoe jij jouw talenten daarin verder kan ontwikkelen. 

 

Wat ga je doen als Leermiddelenontwikkelaar wereldoriëntatie? 

Jij gaat voor duizenden leerlingen en leerkrachten lesmateriaal voor onze methode voor wereldoriëntatie ontwikkelen. Je bepaalt de inhoud en draagt bij aan de unieke leerervaring die we op ons platform bieden. 

Je werkt thema’s van A tot Z uit en je bedenkt de inhoud voor de educatieve video’s en originele opdrachten voor de doeboeken. Van geschiedenis, natuur en techniek tot aardrijkskunde; geen onderwerp is jou te complex om (schriftelijk) uit te leggen aan onze doelgroep. Je bent flexibel en hebt zin om een gevarieerd takenpakket op je te nemen binnen het ontwikkelen van allerlei soorten lesmateriaal.

Je bent inventief, creatief, kritisch maar vooral gemotiveerd om het basisonderwijs nog beter te maken. Van lesgeven een feestje maken voor de leerkracht, dat is ons doel. Genoeg uitdaging voor je?

 

Krijgen

Wij geloven dat er geen betere arbeidsvoorwaarde is dan getalenteerde collega’s waar je goed mee samenwerkt. Maar we snappen dat je ook gewoon betaald wilt worden.

 1. Een salaris van 2.400-2.800 euro op fulltime basis (40 uur)
 2. 25 vakantiedagen
 3. Werken in een super getalenteerd team
 4. Veel leren van elkaar en goed samenwerken
 5. Mee groeien naar 1 miljoen gebruikers in 2025
 6. Een kans om de beste versie van jezelf te ontwikkelen
 7. Goede pensioenregeling
 8. Collectieve variabele bonus

 

Kunnen

Wij geloven dat gewone mensen zoals jij en ik bepalen hoe de toekomst eruit ziet. Dat zit in onze missie: het onderwijs vernieuwen, zodat alle leerlingen hun talenten benutten. Zo kijken we ook naar onszelf: laten we allemaal onze talenten maximaal benutten en goed samenwerken om impact te maken in het onderwijs.

 

Dit zijn de superpowers van een leermiddelenontwikkelaar:

 • Je bent creatief en hebt eindeloze ideeën voor leuke lesstof
 • Je kunt goed samenwerken en bent niet bang je mening te geven
 • Je kunt binnen de doelgroep groep 3 t/m 8 moeiteloos het niveau en de belevingswereld
  inschatten
 • Je hebt een brede algemene kennis en affiniteit met het vak wereldoriëntatie
 • Je hebt minstens 2 jaar ervaring met (fulltime) lesgeven aan basisschoolleerlingen 
 • Je bent voor minimaal 32 uur per week beschikbaar (na de zomervakantie)

 

Hier kom je terecht:

Binnen acht jaar zijn we gegroeid van een idee om het basisonderwijs te verbeteren naar een leerplatform waar dagelijks meer dan 10.000 leerkrachten en ruim 150.000 leerlingen mee werken. Wat we willen? 1 miljoen gebruikers in 2025! Die groei ga je samen met ons doormaken en waarmaken. 

 

Een paar leuke feitjes over Faqta:

 • De gemiddelde leeftijd is 29
 • 2/3e is vrouw
 • De CEO is gewoon Anouk
 • 36 uur werken is de norm
 • We hebben een team van 30 onderwijsvernieuwers 
 • Ons doel: 1 miljoen gebruikers in 2025

 

Onze missie

Als we tevreden waren geweest met de staat van ons onderwijssysteem, zouden we zeven jaar geleden niet aan deze reis met Faqta begonnen zijn. We denken dat het anders en vooral beter kan. Ons eerste concept hebben we samen met leerkrachten in de klas getest. En zo werken we nog steeds. Omdat we geloven dat het de leerkrachten zijn die het onderwijs maken. 

 

De toekomst van het onderwijs die we voor ons zien, is er een waar een school een geweldige plek is voor leerkrachten om te werken, omdat de leerlingen daadwerkelijk willen leren. De leerlingen zijn gemotiveerd, doordat de lessen die ze krijgen en de software die ze gebruiken, gericht zijn op dat doel. Daarom bouwen we aan een duurzame leeromgeving voor basisscholen met thematisch samenhangend lesmateriaal voor groep 1 tot en met 8. Altijd gebaseerd op wetenschappelijk bewezen inzichten. 

 

Ons grote doel? De komende tien jaar willen we vijf miljoen leerlingen aan boord van ons leerplatform krijgen in landen als België, Duitsland, Australië en Estland. Nederland is onze thuisbasis en hiervandaan zetten we elke dag weer een nieuwe stap. Net zo lang totdat het merendeel van de leerkrachten en leerlingen dagelijks thematisch met Faqta werkt. En jij gaat hier aan bijdragen.