In de nieuwste aflevering van Dotslash On Air nam Jelle Drijver (./) plaats tegenover Henk Vermeulen van Capgemini en Roderick Rosenburg van Roseman Labs. Wat volgde, was een boeiende discussie over grensverleggende projecten en de kracht van samenwerking tussen startups, scale-ups en gevestigde organisaties als Capgemini.

Grenzen verleggen met Technologie
Henk, door velen beschouwd als een “mad scientist”, heeft een passie voor het vinden van betekenis in nieuwe technologieën, vooral in complexe bedrijfsomgevingen. Terwijl Roderick met zijn team bij Roseman Labs innovatieve software ontwikkelt waarmee organisaties kunnen samenwerken zonder gevoelige data te hoeven delen. Dit is vooral relevant in sectoren zoals de zorg, waar privacy van cruciaal belang is.

Bruggen bouwen tussen klanten en innovatieve start- en scaleups
De kern van Capgemini’s missie is het ondersteunen van bedrijven op het gebied van informatietechnologie. Door hun expertise, kennis en netwerk in te zetten, faciliteert Capgemini gesprekken tussen verschillende partijen zoals collega’s, klanten en partners. Deze gesprekken hebben als doel te ontdekken of er mogelijkheden voor samenwerking zijn. Een specifieke case die ter sprake kwam, betrof een grote overheidsinstelling met een data-vraagstuk rond privacy, waarbij Capgemini een sleutelrol speelde.

Betekenis geven aan technologie
In het derde deel van het gesprek word dieper ingegaan op de betekenis van technologie. Hoe helpt Capgemini haar klanten om deze betekenis te begrijpen en te integreren in hun organisaties? Een voorbeeldproject met ProRail werd besproken, waarbij een enquêteoplossing werd ontwikkeld ism een andere Dotslasher: 2DaysMood. Zo’n samenwerking tussen verschillende partijen leidt tot win-win-win situaties, waarbij alle betrokkenen profiteren.

Roseman Labs: Van Breda naar Utrecht
Roseman Labs, oorspronkelijk opgericht in Breda, verhuisde naar Utrecht vanwege de centrale ligging en groeimogelijkheden. Met een recent opgehaalde financiering van 4 miljoen euro tijdens een Seed-ronde, en de steun van prominente investeerders zoals Gabe Monroy van Google, blijft ze zich uitbreiden en innoveren.

Reflecties en toekomstvisie
Het pad naar groei en financiering is niet altijd gemakkelijk geweest voor Roseman Labs. Er zijn uitdagingen geweest, zoals het besluit van het NPR-team om een financieringsronde niet door te laten gaan. Maar ondanks de uitdagingen, blijft het team gedreven en trots op hun prestaties.

Beluister de podcast ./on-air via Spotify of Apple Podcasts.