Mini-congres veilig en positief aan het werk

tue21mar3:30 pmtue8:00 pmMini-congres veilig en positief aan het werkDoor Sprankel&Co

Event Details

Live mini-congres veilig en positief aan het werk

Het is nooit de bedoeling. Niemand gaat naar het werk met de intentie de sfeer te verpesten. En toch gaat het weleens mis. Onder druk kan de minst mooie kant van een mens naar buiten komen. Bij een psychologisch onveilig werkklimaat zijn er alleen maar verliezers. Gelukkig zijn er allerlei manieren om dit op te lossen, of om te zorgen dat het nooit zo ver komt. Bij Sprankel & Co hebben we jaren ervaring met psychologische veiligheid op de werkvloer, en deze ervaring willen wij graag met jou delen. Wij richten ons op de kracht en kwaliteiten van mensen, waarmee we samen werken aan een positief en veilig werkklimaat. Om de mooiste kant van jou en je werknemers naar buiten te laten komen, zelfs onder druk.

Het mini-congres ‘Veilig en positief aan het werk’ op 21 maart 2023 in Utrecht begint met een keynote van Raymond Hannes, gevolgd door twee rondes van vier inspirerende workshops. Tussendoor is ruimte voor netwerken onder het genot van een warme maaltijd. Het programma:

Keynote – Hoe bereik je dat organisatieverandering op het gebied van werkklimaat ook echt beklijft? – Raymond Hannes

Deze vraag staat centraal tijdens deze keynote van Raymond Hannes, docent Nyenrode en head of Digital & Growth van Sprankel & Co. Het antwoord komt neer op: als de start goed is. Design thinking erkent dat mensen die door verandering worden geraakt de beste en meest genuanceerde kijk hebben, niet alleen op de oplossing, maar ook op de uitdaging zelf. Door mensen die met verandering te maken krijgen, er vanaf het begin van het veranderingsproces bij te betrekken, zorgt design thinking voor betere oplossingen, een grotere buy-in en minder weerstand.

Workshop 1 – De rol van positief leiderschap op het werkklimaat – Mirjam van ‘t Klooster

De rol van de manager op het werkklimaat valt niet te onderschatten.. zowel positief als negatief. Wat voor voorbeeld gedrag zet het management en jij als manager neer? En hoe draagt dit bij aan de (veilige) werksfeer? Wat zijn hier do’s en dont’s? De manager is een belangrijke factor in het al dan niet behouden van personeel. In deze workshop leer je over Positief Leiderschap en de vier pijlers van Kim Cameron. En bovenal hoe jij als leider kan zorgen voor een positief werkklimaat.

Workshop 2 – Naar een waardenvol positief werkklimaat – Naomi Jansen

Als je werkt naar je waarden draagt dit substantieel bij aan je werkplezier. Het geeft richting en is een reden om door te gaan, ook als het even tegenzit. Daarnaast bepalen waarden ons gedrag. Als je voor een dilemma staat, zijn waarden vaak in het geding en is het fijn om te weten met welke waarden dit te maken heeft. Het kennen van je eigen en elkaars waarden, zorgt voor meer onderling begrip. Dit komt de effectiviteit en samenwerking ten goede en draagt daarmee bij aan een positief werkklimaat. Speel het spel tijdens deze workshop en ervaar wat het waardenspel voor jouw team kan betekenen.

Workshop 3 – Een systemische benadering om in een team positief werkklimaat te versterken – Olivier Akkerman

In deze workshop krijg je inzicht in en bewustwording van de kracht van systemisch kijken naar een team. Naast de systemische basisprincipes, leer je een aantal eenvoudige interventie-vragen waarmee je knelpunten in een team direct aanpakt. Ook krijg je inzicht in de meest essentiële manieren waarmee je je team naar meer positiviteit kunt krijgen en veiligheid, vertrouwen en respect in het team versterkt. Zo kan je direct na de workshop aan de slag met het positief werkklimaat in je team!

Workshop 4 – Constructief in gesprek voor een positief werkklimaat – Jurriaan Dolman

Positieve onderlinge communicatie is natuurlijk essentieel voor een positief werkklimaat. Maar hoe doe je dat dan? In deze workshop leer je hoe je constructief met elkaar in gesprek gaat en elkaar op een positieve manier aanspreekt. We noemen dit ook wel samen puzzelen om de samenwerking verder te verbeteren. Hierbij is het net zo belangrijk hoe je elkaar bijvoorbeeld feedback geeft als hoe je deze ontvangt. Het gaat immers om de dialoog om samen het werkklimaat te verbeteren.

Het precieze tijdsschema:

15.30 – 16.00 uur Ontvangst met koffie/thee
16.00 – 16.15 uur Start programma
16.15 – 16.55 uur Keynote
16.55 – 17.10 uur Pauze
17.10 – 18.00 uur Workshops ronde 1
18.00 – 18.50 uur Warme maaltijd & netwerken
18.50 – 19.40 uur Workshops ronde 2
19.40 – 20.00 uur Afsluiting

Voor dit evenement is beperkt plek, dus reserveer snel om zeker te zijn van je ticket. Je kunt het ticket kopen via: www.eventbrite.nl/e/514768906657/?discount=Dotslash2023 *. Voor meer informatie, of om gewoon even te sparren, kun je contact opnemen met Naomi Jansen op 06-18948353 of ons bereiken via naomi@sprankelenco.com. 

*Dotslashers krijgen korting! Deze korting is via deze link reeds verwerkt. 

more

Time

21/03/2023 3:30 pm - 8:00 pm(GMT+02:00)

Location

Dotslash Utrecht

Other Events

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *