Webinar: Meer succes door digitalisering van het salesproces

tue23nov9:30 amtue11:15 amWebinar: Meer succes door digitalisering van het salesprocesWebinar: Meer succes door digitalisering van het salesproces | 23 November | 9.30 - 11.15 | Online via Zoom

Event Details

Over dit evenement

Corona heeft het salesproces sterk veranderd. Onderzoek van McKinsey laat zien dat 67% van de klanten primair de voorkeur geeft aan een ‘digitaal salesproces’. Bovendien krijgen bedrijven met een sterk digitaal sales proces 200% vaker de voorkeur van afnemers. Zelfs bij kapitaalintensieve producten. Wat houdt dit voor jouw bedrijf in? Vijf specialisten delen tijdens dit webinar hun expertise over sales en klantenbehoud.

Dit webinar is een uniek event om 3 redenen:

  • Kies zelf welke onderwerpen voor jullie relevant zijn
  • Er zijn 5 specialisten in sales en klantbehoud: een berg aan kennis en ervaring!
  • Iedere presentatie duurt max 20 min: dus kort, maar krachtig! De presentaties komen direct tot de kern!

 

Er zijn een paar ontwikkelingen die belangrijk zijn in het salesproces anno 2021:

  • Wees snel. Verkopers die binnen 5 minuten of maximaal een uur reageren, hebben 3 tot 5 keer meer kans op een verkooptraject. ‘Maar hoe organiseer je dat?’
  • Maak het de klant extreem makkelijk om informatie te vinden. Als het te complex is, haken ze af. ‘Hoe is dat nu bij ons?’
  • Chatbots en Whatsapp. Hoe reageer je digitaal op wat de klant interessant vindt?
  • Creëer een sterk digitaal merk en een constante content flow.
  • Biedt klanten de mogelijkheid om snel in contact te komen met een verkoper, zodra ze daar behoefte aan hebben (inside sales, online of life meetings).

 

Het programma

André Hagelen trapt het programma af met een plenaire kick-off. Daarna krijg je de mogelijkheid om 2 break-out sessies naar keuze bij te wonen. Elke sessie duurt 20 minuten. Lees hieronder meer over de verschillende sessies.

Plenaire kick-off: maak sales 2 tot 5 keer krachtiger door André Hagelen
Vroeger was sales afhankelijk van de individuele kwaliteit van de verkoper. Nu is het van belang dat er een goed strategisch sales proces staat, dat aansluit op marketing en waarbij verkopers weten wat ze het beste kunnen doen en zeggen, op welk moment. Andre Hagelen is een van de meest gevraagde sprekers over sales in Nederland en inspireert bedrijven om hun sales proces onder de loep te nemen. Hij laat zien hoe je juist in deze tijd je succeskans in sales duurzamer kunt vergroten met het “Sales Playbook”.

Breakout 1
Social selling door Youri Kuper
(Make Marketing Magic)
Wil je groeien buiten de leads die via je eerstegraads netwerk en mond-tot-mond reclame bij je komen? Dan is het handig je website als extra leadkanaal in te zetten. Maar waar begin je, en hoe zorg je ervoor dat je de valkuilen vermijdt waar je branchegenoten in vallen?
In de breakoutsessie deelt Youri vijf tips om leads te genereren met je website en social media kanalen, die je direct in de praktijk kan brengen.

Breakout 2
Versnel je succes met een aantrekkelijk merk door Marc van Eck
(New Growth Strategy)
Een sterk merk wil iedereen, maar te vaak wordt gedacht dat dit duur is en om logo en huisstijl draait. Maar echt sterke merken beginnen bij zichzelf en zorgen dat alles wat ze doen merk-waardig is zodat collega’s en klanten dit herkennen en er blij van worden. Merken die zich daarbij baseren op een oerkarakter zijn succesvoller. Vanuit een karakter kan elke organisatie verschil maken in wie ze is en hoe ze dingen doet in plaats van wat ze doet. Hoe menselijker het merk, hoe sterker. Marc inspireert op dit onderwerp en geeft concrete handvatten om er meteen zelf mee aan de slag te gaan.

Breakout 3
Hoe bereik je de juiste klanten in jouw salesproces door Serge Caljouw
(Pointly)
In deze wereld waarin ontwikkelingen in digitalisering snel gaan, zijn er verschillende tools waarmee marketing mooie leads binnen kan halen. Echter kan het een pittige klus zijn om deze leads te structureren en goed op te volgen. Hoe zorg je ervoor dat accountmanagers op een eenvoudige maar vooral effectieve manier de juiste leads opvolgen? Serge Caljouw van Pointly gaat in op de wijze waarop je het accountmanagers eenvoudiger kunt maken om de juiste leads op te volgen. Hoe kan sales efficiënter te werk gaan zodat je binnen dezelfde tijd meer kwalitatief resultaat boekt?

Breakout 4
Organiseren van je sales door Frank Korthouwer
(Idiligo)

Tijdens de breakout sessie zal Frank ingaan op trends in het organiseren van online klantcontact. Door de digitalisering moet je sneller online reageren en dus ook je verkooptraject goed voorbereid hebben en op kunnen volgen. Hoe kun je je online proces zo inrichten dat je effectief en digitaal met je klant
in contact bent?

Dit webinar organiseren we samen met partners en ondernemers van nlgroeit.

 

Registreren

Schrijf je hier in!

more

Time

23/11/2021 9:30 am - 11:15 am(GMT+00:00)

Location

Online

Other Events

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *