Soms zijn het de onverwachte ontmoetingen die de meest vruchtbare samenwerkingen voortbrengen. Dit is zeker het geval voor Fabienne Rogers van ExecutiveLab en Gijs Wubbe van NextEnergy, die hun krachten gebundeld hebben om de groei en innovatie binnen Dotslash te stimuleren.

Fabienne, Principal bij ExecutiveLab, en Gijs, CEO en Founder van NextEnergy, zijn geen onbekenden voor elkaar. Hun wegen kruisten elkaar in de zomer van 2022, toen beiden hard aan het bouwen waren aan hun respectievelijke bedrijven binnen Dotslash. Ondanks hun drukke schema’s, zagen ze een kans om elkaar te ondersteunen. Gijs had behoefte aan ondersteuning en ontzorging op het gebied van recruitment, en Fabienne had precies de oplossing: het RecruitmentLab van ExecutiveLab.

Het RecruitmentLab van ExecutiveLab biedt meer dan alleen werving en selectie. Het is een in-house recruitment consultancy die zich richt op het professionaliseren van het gehele recruitmentproces. Hun doel is om recruitment voorspelbaar en schaalbaar te maken, als versneller van groei – een perfecte oplossing voor NextEnergy in hun scale-up fase.

De vruchten van hun samenwerking waren snel te zien. Ondanks de initiële financiële en ervaringsbeperkingen waarmee NextEnergy te maken had, stelden de gestroomlijnde processen van het RecruitmentLab hen in staat om snel te schalen en te groeien. Van het opzetten van een efficiënte klantenservice tot het structureren van recruitment processen, en zelfs het implementeren van een Applicant Tracking System, was de rol van ExecutiveLab in de groei van NextEnergy onmiskenbaar. Binnen een half jaar groeide het team van NextEnergy van 0 naar 50 man, een prestatie die Gijs mede toeschrijft aan de structuur en flexibiliteit die ExecutiveLab hen bood.

Maar de missie van ExecutiveLab gaat verder dan het helpen groeien van bedrijven. Volgens Fabienne is hun doel om hun klanten op een punt te brengen waarop ze onafhankelijk kunnen functioneren. Met de aanstelling van een in-house Corporate Recruiter en een toekomstige HR Manager, is NextEnergy goed op weg om dit te bereiken.

Ondanks de stap naar zelfstandigheid blijft de band tussen ExecutiveLab en NextEnergy sterk. De afgelopen 8 maanden van intensieve samenwerking hebben hen nauw met elkaar verbonden, en hun samenwerking op het gebied van werving en selectie blijft een sleutelelement van hun succes.

Dit verhaal van ExecutiveLab en NextEnergy toont aan dat door samenwerking, wederzijds begrip en flexibiliteit, de weg naar groei en succes binnen handbereik ligt. Het RecruitmentLab van ExecutiveLab toont de kracht aan van duurzaam en schaalbaar recruitment, terwijl NextEnergy bewijst dat met de juiste ondersteuning, zelfs de meest ambitieuze doelen bereikbaar zijn.