Drommedaris Dotslash

Igne heeft afgelopen 6 maanden meegedaan aan het SiR Intergov programma. Tijdens de Demodag die gehouden wordt voor winnaars van verschillende challenges is Igne uitgekozen tot beste pitcher. 

De challenge

De challenge luidt als volgt: Een oplossing die het aantal omwentelingen van molenwieken automatisch signaleren en doorgeven. In de huidige situatie wordt het aantal as-omwentelingen bijgehouden door een ouderwetse teller boven in de molen. De tellerstand meet het aantal omwentelingen bijgehouden door een ouderwetse teller boven in de molen. De tellerstand met het aantal omwentelingen moet door de molenaar jaarlijks worden doorgegevens aan de provincie. 

Hierbij vergeet de molenaar vaak de jaarlijkse stand door te geven, of de teller gaat stuk. Ook gaat de teller niet verder dan 999.999 omwentelingen, daarna springt de teller op 0. Dit zorgt voor invoerfouten. 

EMill

Nu heeft Igne eMill bedacht. EMill maakt klassiek Nederlands cultureel erfgoed slim met Internet-of-Things hardware sensoren. Met eMill als oplossing worden er naast het aantal omwentelingen van de wind -of watermolen, de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtdruk gemeten. De sensor is gemakkelijk te plaatsen doordat de sensor op elke as van een molen past. 

De pitch

Nadat Igne twee weken lang in de VS aanwezig was, stonden ze direct uit het vliegtuig met een jetlag op het podium van startup in Residence Intergov. Met deze pitch is Igne gekozen als de ‘Beste Pitch’ door de enthousiasmerende en heldere wijze van presenteren.

Volg je Dotslash Utrecht al?